ההליכון כבר לא עובד כמו פעם? צריך שרות תיקון הליכון ?
רוב התקלות במסלולי ריצה היו יכולים להמנע בעזרת תחזוקה שוטפת נכונה. בכתבה זו נציע לכם מספר עצות כפתרון לבעיות נפוצות הצצות ב תיקון הליכון וטיפים לתחזוקת הליכונים במטרה למנוע תקלות בעתיד.
בכל בעיה במכשיר הליכון מומלץ להיוועץ בנו. ממש לא כדאי לנסות לתקן מכשיר כושר לבד בכדי למנוע את החמרת הבעיה,לצורך כך יש אחריות למכשירים ורק טכנאי מוסמך למכשירי כושר ידע להצביע על מהות התקלה.
צור איתנו קשר טלפוני לייעוץ ראשוני וננחה אותכם כיצד לפעול ללא התחייבות ובמידת הצורך נגיע לתיקון מסלול ההליכה.
החלק הראשון והחשוב ביותר של בעלות על הליכון או כל ציוד כושר אחר הוא פעולת תחזוקה מונעת.
אם אתה לא עושה את זה עכשיו אז כדאי שתתחיל כבר היום!
שים לב שכפתור ההדלקה במצב כבוי, רצוי לנתק את מסלול הריצה מחיבור החשמל לפני ניקיונו, או ביצוע כל משימה הקשורה לתחזוקה וטיפול מונע.
רוב הבעיות שדורשות תיקון הליכון הם בדרך כלל נובעות מהצטברות אבק שלא נוקה באופן שוטף וחדר לחלקים הפנימים במכשיר, לכן יש להקפיד על ניקיון קבוע של משטח הריצה. יש לנקות מעל ומתחת לרצועת הריצה בהעברת מטלית יבשה, כאשר עומדים בצד המסלול ומרימים את הרצועה, על מנת להגיע עם המטלית להסרת הלכלוך בכל המשטח, לאחר מכן מבצעים תהליך זהה של הרמת המסלול מהצד השני ומנקים.
לאחר הסרת האבק יש לנקות את מסלול ריצה במים פושרים בלבד באמצעות מטלית לחה, אין להשתמש בחומרים קשים כמו אקונומיקה או מסיר שומנים חומרים אלו יאכלו את חלקי ההליכון ויקשו את רצועת ההליכה.
חשוב לייבש היטב במטלית יבשה את חלקי ההליכון למניעת היווצרות קורוזיה. תהליך הניקוי במים יסיר אבק, ולכלוך מהמסלול וימנעו מחלקיקי אבק להכנס למנוע.
לאחר ניקיון משטח הריצה מהאבק, נדרש גם שימון בין הרצועה למשטח עם שמן סיליקון מיוחד למכשירי הליכון.סיכוך תקופתי בין משטח הריצה מגומי לבין לוח הריצה על מנת להבטיח תנועה חלקה של המסלול במטרה להאריך את חיי המכשיר ע"י שמירה על אלסטיות מסלול הריצה.
רצוי לפחות פעם בחודש לשמן את המסלול של מכשיר הריצה, כמובן, רק לאחר ניקוי יסודי במטלית לחה ויבשה, יש להרים צד אחד של משטח הגומי ולרסס ספריי סיליקון מתחת למרכז רצועת ההליכה בצדו העליון של משטח ההליכה, יש להפעיל את ההליכון במהירות איטית במשך 2 עד 4 דקות לפיזור אחיד לאורך כל משטח ההליכון.
מידי פעם יש לבצע ניקיון גם בחלקים הפנימיים של ההליכון, יש לפתוח את מכסה המנוע באמצעות מברג או מפתח אלן ולהשתמש במפוח על מנת להסיר את הלכלוך מהמנוע והמאווררים. יש להיזהר מפגיעה ברכיבים אלקטרונים. לאחר מכן, יש לשאוב את הלכלוך מסביב בעזרת שואב אבק לסביבה נקיה.
רצוי מידי פעם לבצע בדיקה כללית כמו בדיקת תקינות של השקע, תקע, כבל מחבר וכו', יש לוודאות שהכבל החשמלי לא נמעך מתחת למסלול ריצה ולא הסתבך במנגנון ההרמה מתחת למנוע.
יש לבדוק אף את רצועת ריצה, משטח ריצה, חיזוק הברגים, גלגלי מנוע, על מנת לגלות סימני בלאי כמו חתכים, קרעים, סדקים וכו'.
כשההליכון לא מאפשר תנועה חלקה או נעצר בפיתאומיות בדרך-כלל זה נובע משתי סיבות: הרצועה לא מתוחה מספיק או יצאה מכוון.
כיוון הרצועה מתבצע על-ידי חיזוק או שחרור של ברגי הכיוון הנמצאים בחלק האחורי של המסילה אחד בצד ימין ואחד בצד שמאל. תפקידם למרכז את הרצועה ו/או למותחה.
הסתכל בחלק האחורי של המסלול, מכיוון הרצועה בזמן הפעלתה במשך מספר דקות, רצועת הריצה אמורה להיות ממורכזת לאורך כל משטח הריצה. אם אכן כך הדבר, הרצועה תתפקד כראוי ואין צורך לכוונה. במידה ויש סטייה ממרכז המשטח, יש לסובב את הבורג ע"פ סטיית הרצועה.
אם סטיית הרצועה נוטה לצד ימין, סובב את הבורג רבע סיבוב נגד כיוון השעון, פעולה אשר תזיז את הרצועה שמאלה. אם הסטייה היא לצד שמאל, סובב רבע סיבוב בכיוון השעון. חשוב לציין שמתיחת הרצועה באופן מוגזם עלולה לגרום לנזק, לכן לא מומלץ לסובב יותר מרבע סיבוב בכל פעם, יש לבדוק את הכיוון בכל רבע סיבוב עד שהבעיה נפתרת.
לסיכום, קצת תשומת לב לציוד הכושר שברשותך וטיפול נכון לתחזוקתו ימנע תקלות ויחסוך לך הוצאות מיותרות, כך שתוכל להפיק שנים של שימוש והנאה במכשיר הכושר של חדר כושר ביתי.
חברת בי.אייץ.פיטנס מספקת שירות תיקונים, שדרוג, השכרה ומכירה של מסלולי ריצה, אלפטיקלים, אופני כושר, מולטיטריינר וכל ציוד הספורט.
תיקון מכשירי כושר ו תיקון הליכונים כוללים תעודת אחריות, ומבוצעים במהירות ובמקצועיות בכל הארץ, בבית הלקוח.
מאמר זה נכתב ע"י חברת BH-Fitness בבעלותו של יורם דהן,
טכנאי מוסמך למכשירי כושר וציוד ספורט כגון: מסלולי ריצה, אופני כושר, הליכונים, אלפטיקל, קרוס טריינר, ספות כושר, מולטיטריינר, משקולות, ציוד נילווה ועוד...
שידרוג ו השכרת הליכונים
מבצעים אטרקטיבים ל הקמת חדר כושר ביתי